WordPress honlapkészítés előnye
/ / WordPress honlapkészítés előnye

WordPress honlapkészítés előnye

Tényleg jó, ha a honlapom WordPress rendszerben készül? Cikkünk igyekszik feltárni, hogy milyen előnyei vannak a WordPress honlapkészítésnek?

Erre és az ehhez hasonló kérdésekre próbálunk érthető válaszokat adni azoknak, akik bizalmatlanok a WordPress honlapkészítéssel kapcsolatban.

WordPress honlapkészítés előnye


1. WordPress honlapkészítés népszerűsége

A világ weboldalainak körülbelül a 27 százalékát a WordPress rendszerben készült. Ez azt jelenti, hogy szinte nincs olyan funkciójú weboldal, amit ne készítettek volna WordPress-ben. Legyen az blog oldal, webshop, céges honlap, vagy hírportál, esetleg e-learning platform. Beszéljünk bármelyikről is, mindegyiknek a legnagyobb előnye az, hogy könnyen kezelhető. A referenciáink menüpont alatt is látható, hogy a WPtech-nél mennyire széles körben tudjuk alkalmazni.

Honlapkészítés során döntő tényező lehet a rendszer tulajdonjoga is. Ezért fontos megemlíteni azt, hogy pl.: Wix, vagy Webnode esetében a honlaprendszer sajnos nem a Megrendelő tulajdonát képezi, míg WordPress honlapkészítés esetében a honlaprendszer saját tulajdonná válik.

Ezáltal jelentős fejlesztési költséget takarítunk meg és egy esetleges fejlesztő leváltása esetén könnyebb a váltás.

Ön is WordPress honlapot szeretne? Kérjen ajánlatot itt.

2. WordPress oldalépítők

Jelenleg nincs olyan honlaprendszer, amihez annyi kiváló képességű oldalépítőt, úgynevezett page-buildert fejlesztettek volna, mint a WordPress-hez. Néhány példa: Elementor, Divi, Bricks, Beaver Builder, Oxygen, Livecanvas…hogy csak a legjobbakat említsem.

Ezekkel egy átlagos tudással rendelkező felhasználó könnyedén módosíthatja weboldala kinézetét, felépítését úgy, hogy professzionális megjelenést ér el.

Nálunk, a WPtech-nél nélkül minden honlaphoz készítünk egy használati útmutatót, de a YouTube-on rengeteg videó található ezek kezeléséről.

3. WordPress honlapkészítés moduláris bővítése

Az alap WordPress rendszer funkcióit pluginokkal lehet kibővíteni. Ez a rugalmasság a WordPress egyik legnagyobb előnye. Jelenleg, cikkünk írásakor 58 253 plugin letölthető és ezek hozzáadott funkcióival bővíthető egy WordPress honlap. Mivel folyamatosan nő a pluginok száma, ezzel a WordPress honlapkészítés előnye is nő.

Szinte nincs olyan funkció, amihez ne találnánk kiegészítő plugint a WordPress hivatalos oldalán.

Ahogy Ügyfeleink elkezdik használni a honlapod, jellemzően mindig új funkciókat akarnak hozzáadni. Például képváltó, kalkulátor, webshop funkció…
Mindenre „rávehető” honlaprendszer. Abszolút mobilbarát és a komolyabb brand-ek is előszeretettel használják.

4. WordPress honlapok sebezhetősége és védelme

WordPress honlapkészítés fontos tényezője, hogy mindig a lehető legkevesebb és legfrissebb kiadású bővítményt használjuk! Minél több bővítmény használ egy honlap, az annál lassabb lesz. Nagyobb a sebezhetőség és a hibalehetőség is. Igyekezzünk minél magasabb PHP verziószámot használni.

Nem árt folyamatosan nyomon követni a WordPress biztonsággal foglalkozó weboldalak írásait, hogy időben lépni tudjunk, elkerülve a költséges és hosszadalmas vírusirtást.

Ha sebezhető plugint használ egy oldal, akkor azonnal frissíteni kell, vagy teljesen törölni!
Ez természetesen a kikapcsolt plugin-ekre is vonatkozik!
Nekem is ilyen biztonságos honlap kellAjánlatot kérek itt.

5. WordPress honlapkészítés megbízható, stabil működése

WordPress rendszerhez folyamatosan adnak ki biztonsági frissítéseket. Ez a kiegészítő pluginokra is értendő. A stabil működéshez elengedhetetlen a folyamatos, verziókezelt (Git) mentés. Ezzel egy véletlenszerű hiba esetén azonnal visszaállítható, a korábbi működőképes állapot.

Az ellenőrzött frissítési csomagokkal biztosak lehetünk abban, hogy weboldalunk megbízhatóan és stabilan fog működni.

A WordPress honlapkészítés másik nagy előnye, hogy könnyű a jogosultság és a felhasználók kezelése. Ha többen szeretnék szerkeszteni a weboldalt, semmi akadálya. A WordPress-ben több szerepkört is kiosztható.

6. WordPress honlapok SEO-barát felépítése

A Wptech honlapjainál a keresőoptimalizálás nem kérés, hanem alapból benne van bármelyik honlapcsomagban. Manapság már minden honlaprendszer kiválóan optimalizálható és ez jellemzi a WordPress honlapkészítést is. A WordPress az egyik legjobban és legkönnyebben optimalizálható rendszer, mellyel a legjobb eredmények (helyezések) is elérhetők a találati listán. Ehhez azonban természetesen némi SEO ismeret is szükséges. Mi örömmel tapasztaljuk, hogy optimalizálás után új honlapok esetében is már néhány hónap múlva már komoly eredmények születnek.

A WordPress az egyik legjobban és legkönnyebben optimalizálható rendszer, mellyel a legjobb eredmények (helyezések) is elérhetők a találati listán. Ehhez azonban természetesen némi naprakész SEO ismeret is szükséges.

Mi örömmel tapasztaljuk, hogy optimalizálás után új honlapok esetében is már néhány hónap múlva már komoly eredmények születnek.

WordPress honlapkészítés előnye

Összefoglaló
Bárhonnan is nézzük a WordPress honlapkészítés népszerűsége vitathatatlan. Nálunk, a WPtech-nél egyaránt használjuk a Drupal és a WordPress honlaprendszert ügyfeleink weboldalainak elkészítéséhez. Azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi időbe a WordPress oldalépítőinek köszönhetően lényegesen csökkennek a kivitelezési határidők és a honlapokat könnyebben kezelik az Ügyfeleink. Telepítés majd egy profi téma választása után szinte azonnal használható.