WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin
/ / WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin

WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin

Bevezető: Ez a cikkünk a „klasszikus” értelembe vett pluginokról szól, amibe jelen esetbe az oldalépítők nem tartoznak bele. Ezeket a WordPress honlapkészítés alap pluginok funkcióit szeretnénk cikkünkbe röviden bemutatni.

WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin

WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin

1. WordPress honlapkészítés Wordfence.

WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin első eleme a Wordfence.  “Első a biztonság”, mondják azok akik már átestek egy honlap-feltörésen, vírusfertőzésen. A feltört honlaprendszer tisztítása mindenre kiterjedő alapos feladat, mert a vírusos fájlok akár a legeldugottabb almappába is jelen lehetnek. A fertőzés alapértelmezetten két helyen mutatkozhat. Fájlokban, illetve adatbázisban. Részletesen elemezzük:
Fájlok fertőzöttsége. Elég csak egy idegen kódot, vagy sort is benne hagyni WordPress fájlok között, másnap ismét spam-elhetnek az oldalunkról. Arról nem is beszélve, hogy bármelyik kártékony kód extrém módon leterhelheti a tárhelyszolgáltató szervereit, ami a rajta levő összes honlap lassulásához vezethet. Ezért a szolgáltató gyakran karanténba teszi a fertőzött honlap fájlokat. Frissítsük folyamatosan WordPress honlaprendszerünket és a kiszolgáló pluginokat is. A legprofibb, ha ezeket verziókezeljük.

Használjunk Git verziókezelést. Ezzel a fertőzött, vagy idegen fájlokat azonnal megtalálhatjuk, hiszen ezeket könnyedén láthatjuk a Git-ben.

A referenciáink menüpont alatt is látható, hogy a WPtech-nél mennyire széles körben tudjuk alkalmazni. 
Adatbázis fertőzöttsége. Tulajdonképpen ez a fejezetben szereplő Wordfence plugin erőssége. Nálunk „alap plugin”. Minden oldalon kötelező használni. Innen lehet letölteni.

Már a Wordfence ingyenes verziója is képes nagy fokú biztonságot nyújtani, kellő beállítás esetén.

Saját tűzfallal rendelkezik és tartalmazza a login security-t is. Könnyen, részletesen kalibrálható.

Én is biztonságos honlapot szeretnék!  Ide kattintva ajánlatot kérhet.

2. WordPress honlapkészítés és a sebesség.

Az alap WordPress rendszer elég jól szerepel a Google Speed Test oldalon. De mi van, ha különböző funkciókkal, pluginokkal bővítjük? Folyamatosan töltjük fel tartalmakkal? Bizony belassul. Ekkor jön képbe egy olyan plugin, ami viszonylag jól bánik a fájlok (css, js)… tömörítésével, illetve az adatbázist is tisztítja. Akár ütemezetten is. Ekkor jön képbe a WordPress honlapkészítés újabb pluginja, a WP-Optimize.

Már a WP-Optimize ingyenes verziója is képes viszonylag jól gyorsítani a honlapunkat és hatékonyan tisztítani az adatbázist.

Könnyen, részletesen kalibrálható, de az eredményt mindig ellenőrizni kell. Volt dolgunk már olyan sebességoptimalizáló cache pluginnal, ami szinte teljesen blokkolta a különféle oldalépítőket. Tapasztalatunk szerint a WP-Optimize és az Elementor oldalépítő kiválóan együttműködik. A WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin második helyezettje Innen letölthető.

Te is szeretnél egy gyors honlapotIde kattintva ajánlatot kérhetsz.

3. WordPress honlapkészítés és a SEO.

Nincs olyan honlap, amelyhez valamilyen SEO bővítményt ne kellene hozzáadni. Mi a Rank Math SEO nevű bővítményt használjuk és ajánljuk. Kiváló segítség nekünk és Ügyfeleinknek a SEO alapok beállításához.

Könnyen testre szabhatja a fontos SEO-beállításokat, szabályozhatja, hogy mely oldalak indexelhetők, és hogyan szeretné, hogy webhelye megjelenjen a keresésben strukturált adatokkal.

Xml oldaltérkép, és átirányítás? Nem gond, a Rank Math SEO mindezeket is kezeli. Kompatibilis Gutenberg és egyéb editorokkal. Tartalmaz egy konfigurációs varázslót, amely induláskor szinte önmagát állítja be. Ellenőrzi webhelyének beállításait, webmester profilját és egyéb SEO beállításait. Innen letölthető.
Te is szeretnél egy jól optimalizálható honlapot? Ide kattintva ajánlatot kérhetsz.

A WordPress keresőoptimalizálásáról részletesen itt olvashatsz.

4. WordPress honlapkészítés mentések.

Elérkeztünk a WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin lista egyik legfontosabb eleméhez. Szintén nincs olyan honlap, amelyhez valamilyen mentéseket kezelő bővítményt ne kellene hozzáadni. Mi a WPvivid Backup and Migration nevű bővítményt használjuk és ajánljuk. Olyan funkciókat integrál, mint például a fel nem használt képek tisztítása stb.

Beállítható rendszeres biztonsági mentés és ütemezés. Local-ban elkészült WordPress honlapot könnyedén egy új domainre lehet költöztetni egyetlen kattintással.

Átlátható visszaállítás könnyíti a fejlesztés minden lépését. A cloud storage támogatással akár Google Drive-ba is el tudja menteni a beállított értékeket. Ide kattintva a hivatalos oldalról letölthető.

5. WordPress honlapkészítés és a frissítések.

A WordPress automatikusan frissíti az alaprendszert és a kiszolgáló pluginokat. De ez vajon mindig jó? Sajnos találkoztunk már olyan esettel, amikor a frissítés miatt leálltak bizonyos funkciók, vagy akár a teljes honlap elérhetetlenné vált. Senki sem szereti, ha a fáradságos munkával készített weboldala nem elérhető. Ezért döntöttünk úgy, hogy alkalmazzuk az Easy Updates Manager plugint. Minden honlapon.

Kikapcsolunk minden frissítést, mert azt inkább magunk végezzük el egy tesztkörnyezetben, ellenőrzött körülmények között.

A frissítéseket csak gondos tesztelés után push-oljuk az éles oldalra. Ezzel minimálisra csökkentjük a frissítésekből adódó hibákat. Ide kattintva letölthető.

6. WordPress honlapkészítés saját tartalomtípusokkal.

Ez a WordPress honlapkészítés TOP 6 plugin utolsó állomása. Alapesetben a WordPress kétféle tartalomtípussal rendelkezik. Az egyszerű oldallal és a bejegyzéssel. Ha már egy kicsit komolyabb portfólió megjelenítést kell használni, akkor azt ajánlott külön tartalomtípusként felvinni, mert ezáltal könnyebb kezelni és megjeleníteni.

Erre szoktuk használni az Advanced Custom Fields és a Custom Post Type pluginokat.

Használatukkal extra könnyű új tartalomtípust létrehozni egyedi mezőkkel. Ne felejtsük egy az új tartalomtípust hozzáadni a Rank Math SEO bővítménybe, mert azzal az xml oldaltérképbe is bele fog kerülni.

A WordPress honlapkészítés előnyeiről korábbi cikkünkbe olvashatsz.