WordPress honlapkészítés

WordPress keresőoptimalizálás alapjai

WordPress keresőoptimalizálás alapjai

WordPress keresőoptimalizálás alapjai

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – bonyolult?

A keresőoptimalizálás az induló vállalkozások legnagyobb segítsége és talán az egyik legnehezebb teendő is egyben. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy különösebb anyagi kiadás nélkül az érdeklődők rátaláljanak a weboldalra és az bevételeket hozzon. A honlap indulása után hamar rájönnek arra, hogy segítség nélkül szinte lehetetten feladat.

Ne aggódjon, a keresőoptimalizálás egy külön szakma, amit a szakemberek is évekig tanulnak, de segítünk, hogy elindulhasson. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy melyek azok a kezdeti lépések, amiket hamar meg tud tanulni, és amivel elkezdhet bevételt termelni és rakéta-szerűen fejlődhessen a vállalkozása.

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – kulcsszó tervezés

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – kulcsszó a szövegben

Amikor szöveget fogalmazol a honlapodra fontos, hogy a kulcsszavak szerepeljenek benne.

Kulcsszavaknak nevezzük azokat a szavakat, amelyeket egy átlagos, nem szakmabeli ember beír a keresőbe, ha a Te szolgáltatásod keresi. A kulcsszavak állhatnak egy szóból, vagy akár több szóból is. Ezeket összetett kulcsszavaknak nevezzük, vagy szakmai kifejezéssel élve long tail kulcsszavaknak. Általában 3-5 % arányban érdemes a kulcsszavakat a tartalomba fogalmazni. Nagyobb arányban ne szerepeljen, mert a kulcsszóhalmozást a Google bünteti, illetve az olvasó is gyorsan elkattint, ha a szöveg olvashatatlan a szóismétlésektől. A kulcsszó legyen az oldal H1 címe is. Pontosan az.

Alcímek. Használunk olyan alcímeket a bejegyzésben, melyek tartalmazzák a kulcsszavakat. A Google nagyobb hangsúlyt fektet azokra a kulcsszavakra, amelyeknek nagyobb a betűmérete, és fontosabb kapcsolódó kifejezésként azonosítja őket. Tehát a kulcsszó legyen a H2, H3, H4 elemekben is megtalálható.

Fontos, hogy kulcsszavunk szerepeljen az első 100 szóban. A Google nagyobb hangsúlyt fektet azokra a szavakra és kifejezésekre, amelyek az oldal tetején vannak elhelyezve. Persze ez erősen függ a weboldal felépítésétől. Az olvasók nem szeretik, ha a szöveg „ömlesztve” van egy oldalon. Tagoljuk bekezdésekre, hogy átlátható legyen. Pont úgy, mint ez a blogbejegyzés a WordPress keresőoptimalizálás alapjairól.

Kerüljük a duplikált tartalmakat. Még egy weboldalon belül is. Soha ne szerepeljen weboldalunkon olyan tartalom ami pontos másolata egy másik honlap, vagy oldal szövegének. Ezért büntethet bennünket a Google. Vannak azonban bizonyos esetek, amikor egy szakmai szöveget, vagy egy termékleírást a hitelesség miatt jó átvenni. Ebben az esetben jelöljük meg az eredeti forrást.

Fontos a tartalom, vagy blog szövegének hossza. Az tény, hogy közvetlen összefüggés van a bejegyzés hossza és a rangsorolás között. A legfrissebb Google algoritmus szerint minimum 600, de inkább 900 szóból álljon az oldalunk optimalizált szövege. Ezt bizonyítja, hogy a Google találati listájának első oldalán szerepelő weboldalak többsége tartalmaz legalább 2000 szót.

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – linkek

Mindig alkalmazzunk belső és külső linkeket is.
A belső hivatkozások segítségével egyszerűen át tudjuk adni az egyik blogbejegyzésünkhöz tartozó oldal PageRank értékét egy másiknak.
A külső hivatkozások segítségével hitelesebbnek tűnhetünk az olvasó és a Google szemében.

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – kulcsszó a kép neve

WordPress keresőoptimalizálás alapjai – SEO plugin

Rengeteg WordPress SEO-plugin van, de a Rank Math az egyik legjobb. Már az ingyenes verziója is rengeteget segít, és bekapcsolás utáni konfiguráció egyértelműen végigvezet a folyamaton. A Rank Math a pontszámaival is igyekszik segíteni, hogy minék jobban tökéletesítsük a honlapunk adott oldalát.

Google webmester eszközök

Ilyen honlapot szeretnék

Google analitika

WordPress keresőoptimalizálás alapjainak összefoglalója

chevron-down